Lydighet

Lydighet

Lydighet er en gren hvor man utfører fast bestemte øvelser og det bedømmes om man har klart dem riktig.

Alle hundene gjør de samme øvelsene, og deretter vurderes det hvordan de ble fremført. I lydighetsringen ser vi hunder av nesten alle raser og førere i alle aldre.

De har alle en ting felles: Gleden av å arbeide og samarbeide med hunden sin. Selv om ikke alle når like langt, kan alle komme frem til et brukbart resultat bare innsatsviljen og pågangsmotet er i orden.

Det blir arrangert et stort antall lydighetsprøver rundt om i landet. Det konkurreres i fire klasser med stigende vanskelighetsgrad. Alle hunder over 9 måneder kan delta på lydighetsprøver, også blandingshunder.

De eneste som er utelukket, er tisper med løpetid (under konkurranse - løpetisper er velkomne på trening).

Lydighetstreninger

Vi har lydighetstreninger på Riissletta på onsdager fra klokken 17:30 (unntak kan være ferier eller om ettermiddagen benyttes til et annet arrangement).

Her kombinerer vi trening i LP (lydighet) og hverdagslydighet. Det er ca. en halvtime med fellesøvelser/felles instruksjon.

Alle er hjertelig velkommen (nybegynnere og erfarne)!

Medlemmer av Bamble Hundeklubb trener gratis, for ikke-medlemmer får man prøve en gang, og etter dette koster det kr. 50,- per gang.

Trenes det inne i hallen koster det kr. 50,- for medlemmer (dersom man ikke har betalt halleie), og 100,- for ikke-medlemmer.

Vil du bli med?

Vi legger ut påmelding til våre treninger i facebookgruppen "Bamble Hundeklubb - Lydighet og Hverdagslydighet"


Riissletta er ellers åpen for medlemmer om du vil trene utenom oppsatte treninger - vi har også utstyr disponibelt for våre medlemmer. Sjekk gjerne kalenderen først for å se om det er noen oppsatte kurs eller treninger (disse har førsteprioritet på banen).

Lurer du på noe? Send oss en melding på facebook eller på mail lydighet@bamblehundeklubb.no

Regler og øvelser i LP (lydighetsprøver) finner du her:

www.nkk.no