Rallylydighet

Rallylydighet

Rallylydighet er en hundesport som ble godkjent av Norsk Kennel Klub i 2013.

Sporten går ut på å gå gjennom en bane som består av 15-22 skilt med øvelser fra lydighet, agility og freestyle. Som i agility er banene nye for hver konkurranse, slik at kombinasjonene ikke er gitt på forhånd.

Banene har en maksimaltid på 3-4 minutter, og tiden er avgjørende kun hvis ekvipasjer har lik poengsum. Eier har lov til å rose og oppmuntre hunden under konkurransen. Det trekkes ikke for at fører kommanderer hunden både med stemme og tegn. Hoppehinder er maks 40 cm høye. Svært mange hunder vil ha utbytte av å trene rallylydighet, og denne konkurranseformen passer for alle raser.

Det blir arrangert et stort antall rallylydighetsprøver rundt om i landet. Det konkurreres i fire klasser med stigende vanskelighetsgrad. Alle hunder over 9 måneder kan delta, også blandingshunder, men det stilles krav om registrering i Norsk Kennel Klub før start.

De eneste som er utelukket, er tisper med løpetid (med unntak av høyeste klasse) (på trening er løpetisper velkomne).

Rallylydighetstreninger

Vi har lydighetstreninger på Riissletta hver tirsdag fra klokken 17:30 (unntak kan være ferier eller om dagen benyttes til annet arrangement).

Alle er hjertelig velkommen (nybegynnere og erfarne)!

Medlemmer av Bamble Hundeklubb trener gratis, for ikke-medlemmer får man prøve en gang, og etter dette koster det kr. 50,- per gang.

Trenes det inne i hallen koster det kr. 50,- for medlemmer (dersom man ikke har betalt halleie), og 100,- for ikke-medlemmer.

Vil du bli med?

Vi legger ut påmelding til alle våre treninger i facebookgruppen "Bamble Hundeklubb - Rallylydighet"


Riissletta er ellers åpen for våre medlemmer om du vil trene utenom oppsatte treninger. Vi har utstyr, skilt og skiltholdere disponible for våre medlemmer. Sjekk gjerne kalenderen først for å se om det er noen oppsatte kurs eller treninger (disse har førsteprioritet på banen), og legg gjerne ut en melding i facebookgruppen vår om du ønsker flere å trene med.

Lurer du på noe? Send oss en melding på facebook eller på mail rally@bamblehundeklubb.no

Regler og øvelser i rallylydighet finner du her:

www.nkk.no